onsdag 13 maj 2009

Eldorado



Det gyllene landet Eldorado, ett mytologiskt lyckans rike och paradiset på jorden, där Hövdingen lät pudra sin kropp med guld.

Eldorado är även en potatissort som i första hand tituleras Evergood. Extra vagant skulpturala långa låga bilar - ”drömbilar” - som Cadillac Eldorado formgavs av Harley Earl. Men det är inte bara en potatis och en bil som framavlades till ett Eldorado. Även Electric Light Orchestra frambringade framgångsrikt sitt album Eldorado år 1974.

Eldorado är även ett lågprisvarumärke tillhörande Axfood, sedan blev det en schlagerlåt av och med Sound of Music. Plötsligt dök det upp ett pressmeddelande från ABB att om: ” Eldorado – nätövervakning som föddes ur en vision.”.

Läroboken ”Eldorado matte”. Eldorado grundlägger en god matematisk förståelse på ett sätt som gör matematiken rolig och spännande. Med denna lärobok kan man kanske slappna av på hotellet Eldorado Motor Inn i Atlantic City. Samtidigt skrotar Axfood dramatiskt två Eldorado pulversåser.

Frustrationen stiger hos Kjell Ahlinge när han läser denna text. Inget om Kjells Eldorado. Sökte på Kjell Ahlinge i Nationalencyklopedin (NE) för att skriva något om sitt Eldorado. NE gav mig erbjudandet att vandra vidare med att läsa texterna ”Snabbare i backen med självvallande skidor” respektive ”Kölhalning”.

Vad händer nästa gång när Kjell Ahlinge fylkar P2 med sitt Eldorado?

3 kommentarer:

Ylva Engkvist sa...

Men jag har faktiskt varit på Eldorado flygplatsen i Bogota fanns den inte med?

Mammamumrik sa...

Ja jag undrade just när du skulle komma till radiolandet Eldorado. Måste allt flyga över det nån gång snart. Tack för påminnelsen

Dilsa sa...

Hmmm...
Kjells Eldorado var en livräddare när jag var ung.